Συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με τον Υπουργό Ναυτιλίας. | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
08/02/2024
Χρήστης Καταχώρησης
ΑΝΑΠΛΙΩΤΗ ΦΛΩΡΑ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Ανακοίνωση
Τίτλος
Συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με τον Υπουργό Ναυτιλίας.
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος
Επισυναπτόμενο

Θήρα, 7 Φεβρουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με τον Υπουργό Ναυτιλίας.

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τρίτη 06/02/2024 στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Στην συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας ο Υφυπουργός  κ. Ιωάννης Παππάς καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κύριος κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος. Τον Δήμαρχο Θήρας συνόδευσε ο Λιμενολόγος κ. Χάρης Αντωνόπουλος καθώς και ο συνεργάτης του Δημάρχου κ. Τάσος Κονιδάρης.

 

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τέθηκαν προς συζήτηση όλα τα θέματα που αφορούν την Σαντορίνη. Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεσμεύτηκε να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όσον αφορά την επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της μελέτης του νέου λιμένα Θήρας που βρίσκεται στο Υπουργείο Υποδομών, καθώς και την ενεργοποίηση της Διυπουργικής Επιτροπής για τα όλα τα θέματα που αφορούν την Σαντορίνη.

 

Όσον αφορά ειδικότερα θέματα,  το Υπουργείο Ναυτιλίας πρόκειται να προχωρήσει σε επανεξέταση των διαδικασιών και των διαγωνισμών ανέλκυσης του Sea Diamond σε συνεργασία με τον  Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Για τον κώδικα ασφαλείας του .IS.P.S και την ανάγκη εφαρμογής του, το Υπουργείο Ναυτιλίας συμφώνησε ότι πρέπει να γίνει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της λιμενικής εγκατάστασης Φηρών.

 

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι το σύστημα διαχείρισης των ροών κρουαζιέρας (Berth Allocation System) της Σαντορίνης θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την δημιουργία ενός κοινού συστήματος για μεγαλύτερα λιμάνια κρουαζιέρας της χώρας.

 

Τέλος συζητήθηκε το θέμα του Master Plan του λιμένα Θήρας καθώς και η ολοκλήρωση της διαδικασίας των νομιμοποιήσεων όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων του Δήμου Θήρας.

 

Κλείνοντας τη συνάντηση ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδης ανέφερε χαρακτηριστικά στον Δήμαρχο Θήρας: " Βρισκόμαστε στην ίδια γραμμή όσον αφορά την διαφύλαξη της ιδιαιτερότητας της Σαντορίνης και της άμβλυνσης των συνεπειών που προκαλεί ο υπερτουρισμός".

 

Επακολούθησε συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος  κ. Βασίλη  Μάμαλη και τον Δήμαρχο Θήρας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των κοινών πολιτικών των λιμένων της χώρας καθώς και την ενεργή συμμετοχή της Σαντορίνης στις  ναυτιλιακές εκθέσεις (ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, SEA TRADE στο Μαϊάμι) που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.