ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚ | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ | Beta Version
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
04/05/2017
Χρήστης Καταχώρησης
ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Δελτίο Τύπου
Τίτλος
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚ
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δ. Παπαδημητρίου, έστειλαν από κοινού ο Εμπορικοεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ν. Ζώρζος με θέμα τη λειτουργία των καταστημάτων της Σαντορίνης όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Χαρακτηριστικά η επιστολή αναφέρει: «Ο Δήμος Θήρας έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την προσέλκυση επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους καθώς καθολική διάθεση όλων των φορέων του νησιού είναι να επεκταθεί η τουριστική περίοδος». Η πρωτοβουλία «Σαντορίνη προορισμός όλο τον χρόνο» σήμερα βρίσκεται σε φάση υλοποίησης και η αδιάκοπτη λειτουργία των καταστημάτων βοηθάει στην ομαλή κίνηση των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο ανωτέρω πλαίσιο και σε συνεργασία με τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Θήρας προτείνεται η κατ΄ εξαίρεση λειτουργία όλων των καταστημάτων στο Δήμο Θήρας όλες τις Κυριακές του έτους. Στην περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό προτείνεται να διατηρηθεί η αρμοδιότητα στον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος αποφασίζει λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες.