LET’S DO IT GREECE, ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΛΥΧΑΔΑΣ_LET’S DO IT SANTORINI_Απολογισμός | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
30/04/2018
Χρήστης Καταχώρησης
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Δελτίο Τύπου
Τίτλος
LET’S DO IT GREECE, ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΛΥΧΑΔΑΣ_LET’S DO IT SANTORINI_Απολογισμός
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες η περιβαλλοντική εθελοντική δράση που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε στο πλαίσιο  της πανελλήνιας δράσης «Let’s do it Greece 2018» με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!».

Η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Let’s do it Greece 2018 για τη Σαντορίνη πραγματοποιήθηκε φέτος την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στην παραλία της Βλυχάδας. Μικροί και μεγάλοι εθελοντές καθάρισαν την παραλία, δίνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, φέτος συμμετείχαν περισσότερο μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τον Πύργο, τον Καρτεράδο, το Εμπορείο, την Έξω Γωνιά, ενώ ο μικρότερος εθελοντής ήταν μόλις 3,5 χρονών!

Από την παραλία μαζεύτηκαν περίπου 20 σακούλες σκουπιδιών με υλικά ανακυκλώσιμα και μη, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η μεγάλη παρουσία από τα καλαμάκια σε όλη την παραλία!

Ο Δήμος Θήρας διέθεσε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ το οποίο μετέφερε τους εθελοντές ενώ η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε έδωσε στους εθελοντές γάντια, καπέλα, σακούλες και νερά. Στο τέλος της δράσης, η ΓΕΩΘΗΡΑ προσέφερε επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά μπλουζάκια.

Μετά το τέλος του καθαρισμού, αρκετά από τα παιδιά επισκέφθηκαν δωρεάν το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας.

Στόχος της δράσης δεν είναι μόνο ο καθαρισμός της παραλίας αλλά να διαδώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα του εθελοντισμού και της συνεργασίας της θηραϊκής κοινωνίας, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τη σύνδεση μεταξύ πολιτών, παιδιών και περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., ευχαριστούν όλους τους εθελοντές, φορείς, γονείς, παιδιά και ενηλίκους, που συμμετείχαν και ευελπιστούμε ότι από κοινού θα περάσουμε το μήνυμα για ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον! Lets Do It Santorini!