ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
19/05/2018
Χρήστης Καταχώρησης
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Δελτίο Τύπου
Τίτλος
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στήριξης Κ.Υ. - Γ. Νοσοκομείου Θήρας διοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο μαθητών και ενηλίκων με θέμα την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση.

Το εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το Εθνικό - εθελοντικό πρόγραμμα ‘’KIDS SAVE LIVES’’, εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικών υλοποιούν ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

12 εκπαιδευτές από Αθήνα και Χαλκιδική που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ταξιδεύουν  σε έναν από τους ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, την Σαντορίνη,  με σκοπό να εκπαιδεύσουν μαθητές, εκπαιδευτικούς  και γονείς  στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση μέσα από 4 σεμινάρια.

Η αρχή θα γίνει στις 21 Μαΐου 2018, όπου οι εκπαιδευτές θα βρίσκονται στο Ιδρύμα Λ. & Ε. Μπελλώνια στα Φηρά για να εκπαιδεύσουν τους μαθητές του Γυμνασίου Θήρας, με κεντρικό μήνυμα πως με τα χέρια τους μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή, παρότι είναι ακόμη παιδιά. Στις 22 Μαΐου οι εκπαιδευτές θα βρίσκονται στο Γυμνάσιο Μεσαριάς ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας 15:00-21:00 στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων ‘’Νικόλαος Αρμάος’’ του Γυμνασίου Μεσαριάς θα πραγματοποιηθεί πιστοποιημένο πρόγραμμα ενηλίκων ανανηπτών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (BLS/ERC). Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Γυμνάσιο Εμπορείου την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018.

Ο Δήμος Θήρας βρίσκεται πάντα δίπλα σε δράσεις που έχουν στόχο την εκπαίδευση των παιδιών και ιδίως όταν αφορά ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως η υγεία. Η διδασκαλία της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στα σχολεία αποτελεί μία ευκαιρία για την εκπαίδευση ενός μεγάλου πληθυσμού, ώστε στο μέλλον να υπάρξει ένα μεγαλύτερο δίκτυο ενήλικων διασωστών – ανανηπτών στην χώρα μας.