ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
23/11/2017
Χρήστης Καταχώρησης
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Ανακοίνωση
Τίτλος
ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει τους πολίτες ότι αναρτήθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας οι δασικοί χάρτες της Σαντορίνης, οι οποίοι καλύπτουν την νότια πλευρά του νησιού από τον Πύργο έως το Ακρωτήρι (συγκεκριμένα από τη διασταύρωση του Μεξικάνικου έως το Ακρωτήρι). Οι δασικοί αυτοί χάρτες αναφέρονται κατά κύριο λόγο σε χορτολιβαδικές εκτάσεις οι οποίες κατά τεκμήριο θεωρούνται  πλέον Δημόσιες.

Απαιτείται από τους πολίτες να γίνει έλεγχος των ιδιοκτησιών και όπου χαρακτηρίζεται χορτολιβαδικό να υποβληθεί αντίρρηση εντός προθεσμίας 3 μηνών από σήμερα. Η αίτηση αντίρρησης υποβάλλεται ηλεκτρονικά στην ακόλουθη διεύθυνση του Εθνικού Κτηματολογίου https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoDasika_Page.aspx και τα δικαιολογητικά στέλνονται στα γραφεία της Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων (ΕΠ.Ε.Α) στη Σύρο (Διεύθυνση Δασών, Κλώνου & Κυπαρίσσου Στεφάνου 8,  Τ. Κ. 84100, Σύρος). Η υποβολή αντιρρήσεων ξεκινάει από την 1η Δεκεμβρίου 2017 και ολοκληρώνεται την 15η Μαρτίου 2018 (105 μέρες). Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή η παραπάνω προσθεσμία παρεκτείνεται κατά 20 ημέρες και άρα μέχρι την 4η Απριλίου 2018.

Στον παρακάτω ιστότοπο του Εθνικού Κτηματολογίου και Χαρτογράφησης μπορείτε να δείτε τους εν λόγω δασικούς χάρτες: http://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspension/default.aspx