ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ | Beta Version
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
01/09/2017
Χρήστης Καταχώρησης
ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Δελτίο Τύπου
Τίτλος
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

 

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Θήρας μεταξύ του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου, του υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού και των βουλευτών Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου και Αντώνη Συρίγου.

Το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του υφυπουργού στη Σαντορίνη, μετά τη χθεσινή επίσκεψη στη Θηρασία, περιλάμβανε συνάντηση και με τους φορείς του νησιού.

Εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της Σαντορίνης, της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου καθώς και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών συλλόγων παρουσίασαν τα θέματα που απασχολούν τον κάθε κλάδο. Οι υποδομές, η υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, το θεσμικό πλαίσιο προστασίας του νησιού, το πρόβλημα της στέγασης κυρίως για τους δημόσιους υπάλληλους, η διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και τα προβλήματα αστικού τύπου όπως το κυκλοφοριακό, η αυξημένη ζήτηση σε νερό και ενέργεια κοκ. ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ο υφυπουργός δήλωσε την πρόθεση του να βοηθήσει σε όποιον τομέα άπτεται των αρμοδιοτήτων του, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα θέματα που απασχολούν τη Σαντορίνη έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα του νησιού και θα πρέπει να βρεθούν λύσεις άμεσα.

Στη συνέχεια ακολούθησε εξειδίκευση των θεμάτων που ετέθησαν και αποφασίστηκε συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με τον Υφυπουργό και άλλους δημόσιους παράγοντες την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με στόχο την προώθηση των θεμάτων αυτών.