ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
11/07/2018
Χρήστης Καταχώρησης
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Δελτίο Τύπου
Τίτλος
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

Υποστελέχωση υπηρεσιών, Στέγαση δημοσίων υπαλλήλων και το Καταφύγιο των ψαράδων τα βασικά θέματα συζητήσεων

Συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος την εβδομάδα που διανύουμε στην Αθήνα.

Στην  πρώτη συνάντηση χθες Τρίτη 10/07 με τον Γενικό Γραμματέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Θήρας και η δυσκολία να ανταποκριθεί το υφιστάμενο προσωπικό στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η πρόσληψη 3 ατόμων επιστημονικού προσωπικού που έχει εγκριθεί από τον Μάιο του 2017, βρίσκεται στο ΑΣΕΠ επί μήνες χωρίς να έχουν εγκριθεί οι θέσεις.

Ο Δήμαρχος Θήρας έθεσε δια ζώσης για μία ακόμη φορά το θέμα της επιτακτικής ανάγκης έγκρισης περισσότερων θέσεων επιστημονικού προσωπικού και ειδικότερα των Μηχανικών για τη στελέχωση της ΥΔΟΜ και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θήρας συναντήθηκε με συνεργάτη του Υπουργού Εσωτερικών, όπου εκτός από το θέμα της υποστελέχωσης του Δήμου Θήρας και των λοιπών Δημόσιων Υπηρεσιών στο νησί, επισήμανε την επιβεβλημένη ανάγκη παραχώρησης ακινήτων από την ΕΤΑΔ για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων. Το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε πρωτοβουλία για την παραχώρηση των αγροτικών αποθηκών στην περιοχή Καμαρίου Δ.Κ. Επισκοπής Γωνιάς Θήρας (στάβλοι), ενώ σύμφωνα με τη σχετική πληροφόρηση αναμένεται να κινήσει η ΕΤΑΔ τις σχετικές διαδικασίες.

Ο κύκλος των επαφών έκλεισε σήμερα το πρωί με τη συνάντηση του Δημάρχου Θήρας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Υφυπουργό κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, στον οποίο τέθηκε το θέμα της επίσπευσης της έγκρισης της μελέτης για την «Κρηπίδωση νοτίου μώλου καταφυγίου ψαράδων στη Βλυχάδα» προϋπολογισμού 315.000€. Η μελέτη έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τις 24/11/2017, ενώ το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει δεσμεύσει το αντίστοιχο κονδύλι για την υλοποίησή του.