ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΟΙΑΣ – ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
10/05/2018
Χρήστης Καταχώρησης
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Δελτίο Τύπου
Τίτλος
ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΟΙΑΣ – ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

Σε συνέχεια των εγγράφων και πιέσεων του Δήμου Θήρας προς τους αρμόδιους φορείς σχετικά με την πολύμηνη καθυστέρηση της περαίωσης του έργου στο οδικό δίκτυο Αεροδρόμιο - Φηρά - Βουρβούλος - Οία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας χθες Τετάρτη (09/05) στα γραφεία του Δήμου Θήρας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Νοτίου Αιγαίου (ΕΥΔ) κ. Αντώνης Βουτσίνος, στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ.  καθώς και στελέχη της εργολήπτριας εταιρείας.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ολοκλήρωση του έργου χωρίς καμία επιπλέον χρονική παρέκκλιση σύμφωνα με τις τρεις ειδικές προσκλήσεις που έχουν εκδοθεί.

Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν για τη συνέχιση της ολοκλήρωσης του έργου και δόθηκαν εγγυήσεις ως ακολούθως:

-          Μέχρι το τέλος Ιουνίου (30/06) θα έχει ολοκληρωθεί ο βασικός άξονας του έργου, ο οποίος περιλαμβάνει τα ασφαλτικά, την οδική σήμανση καθώς και τον ηλεκτροφωτισμό, έτσι ώστε να μπορέσει να δοθεί προσωρινά στην κυκλοφορία ο δρόμος.

-          Το σύνολο του έργου εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Εγνατία Οδός ΑΕ καθώς και η εργολήπτρια εταιρεία Ομάδα Κατασκευών ΑΕ. έδωσαν εγγυήσεις ότι το έργο θα ολοκληρωθεί καθώς έχει παραληφθεί ένας μεγάλος όγκος υλικών, γεγονός που διασφαλίζει μεγάλο μέρος των εργασιών που πρέπει να αποπερατωθούν.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε από το βήμα του 13ου  Περιφερειακού Συνεδρίου στη Ρόδο - Νότιο Αιγαίο στο θέμα αυτό, δίνοντας την υπόσχεση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έως τις 30/06.

Η Δημοτική Αρχή, πέραν των προσπαθειών και πιέσεων που ασκεί, ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν οι χρονικές δεσμεύσεις της αναδόχου εταιρείας και το έργο θα περαιωθεί στην προαναφερθείσα ημερομηνία, έτσι ώστε να παραδοθεί ασφαλές προς χρήση.