ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΑμεΑ «ΝΙΚΗ» | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
13/04/2018
Χρήστης Καταχώρησης
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Δελτίο Τύπου
Τίτλος
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΑμεΑ «ΝΙΚΗ»
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Θήρας φιλοξενεί την εβδομάδα αυτή στη Σαντορίνη τα παιδιά του Επιστημονικού Συνδέσμου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων για ΑμεΑ «Victor Artant» - ΝΙΚΗ.

Ο Σύνδεσμος διοργανώνει εδώ και χρόνια ένα καινοτόμο πρόγραμμα αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης που σκοπό έχει μέσα από τις εμπειρίες που αποκτούν τα παιδιά να εξελίξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, κάτι που θα τους βοηθήσει ουσιαστικά στη μετέπειτα ένταξη και ενσωμάτωσή τους στη κοινωνία.

Εννέα νέα άτομα (ηλικίες από 12 έως 40 ετών) και οι συνοδοί τους επισκέπτονται το νησί μας για πέντε μέρες, με την αρωγή του Δήμου μας. Το πρόγραμμα των παιδιών περιλαμβάνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στο ηφαίστειο, στην καλντέρα, στον Προφήτη Ηλία καθώς και σε οινοποιείο.

Χθες Πέμπτη 12/04, ο Δήμαρχος Θήρας τους υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, συζητώντας για την επίσκεψη και τις εντυπώσεις τους από το νησί μας. Τα παιδιά ήταν ήδη ενθουσιασμένα με όσα είχαν δει από το νησί και ανυπομονούσαν και για τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το  οινοποιείο Μπουτάρη, όπου και παρακολούθησαν το αμπελοοινικό σεμινάριο (που έγινε το Φεβρουάριο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση), επισκέφτηκαν τους χώρους παραγωγής του οινοποιείου, ενώ στο τέλος δοκίμασαν και το κρασί.

Το κομμάτι της κοινωνικοποίησης των ατόμων με αναπηρία αποτελεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνδέσμου κ. Μπράο Βαγγέλη, το σημαντικότερο στάδιο για την ομαλή ένταξη των  ατόμων αυτών στην ευρύτερη κοινωνία.

Ως Δήμος Θήρας, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μπορέσαμε - έστω και λίγο - να συμβάλλουμε στην προσπάθεια τους αυτή.