ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
20/12/2017
Χρήστης Καταχώρησης
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Δελτίο Τύπου
Τίτλος
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Γιορτή χαράς για τους Χριστιανούς η Γέννηση του Χριστού που σημάδεψε την ανθρώπινη πορεία με το λυτρωτικό κήρυγμα της αγάπης.

Με την εντολή προς τους μαθητές του να κηρύξουν τον ευαγγελικό λόγο σε όλα τα έθνη, πρώτος ο Χριστός έρχεται στην Ιστορία να διδάξει ότι η εκδήλωση της αγάπης μεταξύ των κατοικούντων τη γη οδηγεί στην υπέρβαση των διαφορών μεταξύ των εθνών, των εντάσεων, των συνόρων, των κοινωνικών ανισοτήτων και αδικιών, αν επιθυμούμε να ζούμε με ειρήνη και δικαιοσύνη.

Ο σύγχρονος όμως δυτικός άνθρωπος, επιλέγοντας ως επιδίωξη του βίου του την ελευθερία της βούλησής του και επιδιώκοντας να στηρίξει την οργάνωση της κοινωνικής ζωής στην κατοχύρωση δικαιωμάτων - παρά τα θαυμαστά επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας - έφθασε στην γνωστή σε όλους μας παγκοσμιοποίηση των νόμων της αγοράς, που δεν αφήνουν ουσιαστικά περιθώρια επιλογής τρόπου ζωής, ενώ διογκώνεται η αδικία, η φτώχεια και οι φονικές συγκρούσεις σε όλο τον πλανήτη.

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων, δεν νομίζω ότι επιβιώνει μέχρι σήμερα μόνον χάρις στις ευκαιρίες που παρέχει στην αγορά για τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας, με λαμπερό διάκοσμο, δώρα και ποικιλία εδεσμάτων, αλλά κυρίως χάρις στη θαλπωρή της αγάπης που αναζητά η ψυχή μικρών και μεγάλων.

Εύχομαι η φωτεινή γιορτή να φωτίσει τη σκέψη μας, όπως των τριών σοφών μάγων που σπεύδουν να προσφέρουν τα δώρα τους στο νεογέννητο, οδηγώντας τη στην αναζήτηση της ουτοπίας της αγάπης, σε απάντηση στην αμείλικτη τραγικότητα της ιστορικής επανάληψης που βιώνουμε, μήπως προλάβουμε τα χειρότερα.

Εύχομαι σε όλες και όλους σας Καλά και Χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία και ελπίδα για ότι καλύτερο για σας, τους δικούς σας και τον κόσμο που ζούμε.

 

Νίκος Ζώρζος

Δήμαρχος Θήρας