ΒΕΛΤΙΩΣΗ/ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ-ΟΙΑΣ | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
06/07/2018
Χρήστης Καταχώρησης
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Δελτίο Τύπου
Τίτλος
ΒΕΛΤΙΩΣΗ/ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ-ΟΙΑΣ
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

Ο Δήμος Θήρας ανακοινώνει πως παραδόθηκαν για χρήση τα παρακάτω τμήματα του έργου: «Βελτίωση/κατασκευή οδικού δικτύου Αεροδρόμιο - Φηρά -  Βουρβούλος - Οία στη Ν. Θήρα (Ν1800b)»:

• Από την αρχή του νέου δρόμου, δηλαδή τον κόμβο της νέας οδού με την Επαρχιακή οδό Μεσαριάς - Αεροδρομίου έως εκεί που η νέα οδός διασταυρώνεται με την συνδετήρια οδό Φηρών.

• Η συνδετήρια οδός Φηρών (η κάθετος, που συνδέει τον νέο δρόμο από Αεροδρόμιο προς Οία με τα Φηρά).

• Η Περιφερειακή οδός Φηρών (η παράλληλη οδός, κάτω από τα Φηρά).

Στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ηλεκτροφωτιστούν τα παραπάνω τμήματα.

Η  παλαιά (υφιστάμενη) οδός από Βουρβούλο  προς Οία είναι σε χρήση παράλληλα με τις τελευταίες, εναπομείνασες εργασίες βελτίωσης της οδού, που εκτελούνται σε μήκος περί τα 3,3 χιλιόμετρα. Για το τμήμα αυτό θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση, καθώς επίκειται τις προσεχείς ημέρες η ολοκλήρωση της β΄ φάσης της ασφαλτόστρωσης. 

Το τμήμα του νέου δρόμου (βασική οδός από Αεροδρόμιο προς Οία) από εκεί που διασταυρώνεται με την Συνδετήρια Οδό Φηρών, μέχρι που ο νέος δρόμος συναντά την παλαιά οδό από Βουρβούλο  προς Οία, παραμένει προσωρινά κλειστό, μέχρι την επικείμενη ολοκλήρωση των εργασιών β΄ φάσης ασφαλτόστρωσης και σήμανσης.

Ο Δήμος Θήρας εφιστά την προσοχή των οδηγών ως προς την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ιδιαίτερα τη συμμόρφωση τους με τα αναγραφόμενα όρια ταχύτητας, τα οποία ανταποκρίνονται στις ταχύτητες, με τις οποίες μελετήθηκαν οι οδοί για την ασφαλή και άνετη χρήση τους.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου τονίζοντας «την μεγάλη ανάσα που θα δώσει στα κυκλοφοριακά προβλήματα του νησιού μας».