15-16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018: ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ 2018 | ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ
Ηµεροµηνία ∆ηµοσίευσης
10/09/2018
Χρήστης Καταχώρησης
ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Φορέας
Δήμος Θήρας
Υπηρεσία
Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις
Είδος
Δελτίο Τύπου
Τίτλος
15-16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018: ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ 2018
Α.Δ.Α.
Α.Δ.Α.Μ.
Τομείς Ενδιαφέροντος

Το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις για τα «Ηφαίστεια 2018».

Το Σάββατο 15/09 οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19.30 στα Φηρά (μπροστά από τη Μητρόπολη) με το συγκρότημα των The J. Vern Project. Τρεις μουσικοί, με διαφορετικές καταβολές, αναζητούν απ’ άκρη σ’ άκρη της γης και στα βάθη του χρόνου πρωταρχικούς ήχους και μελωδίες. Παραδοσιακά τραγούδια από το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Ανδαλουσία, την Πορτογαλία, τη Λαπωνία, την Αραβία, την Ιταλία, τη Μικρασία, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ανακατεύονται με εκείνα των τσιγγάνων και των σεφαραδιτών, με διάθεση πειραματική και αυτοσχεδιαστική. Ένα οδοιπορικό τριών μουσικών, που ακολουθούν τις μουσικές που ταξιδεύουν στις επτά θάλασσες και στις πέντε ηπείρους, σ’ άλλοτε υπαρκτούς κι άλλοτε φανταστικούς κόσμους. Στέφανος Αγιόπουλος στα κρουστά, Ναταλία Κωτσάνη στο τραγούδι, πιάνο, ακορντεόν και Χρίστος Σπυράτος στην ηλεκτρική κιθάρα.

Στη συνέχεια, στις 20.30 θα ξεκινήσει η αναπαράσταση της έκρηξης του Ηφαιστείου. Η αναπαράσταση των ηφαιστειακών εκρήξεων που κάθε χρόνο γίνεται στη Σαντορίνη, θα αποτελέσει και φέτος ένα μοναδικό θέαμα για τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού. Εικόνες, χρώματα και ήχοι θα συνθέσουν για ακόμα μία φορά μία αξέχαστη εμπειρία αισθήσεων και συναισθημάτων. Ένας φόρος τιμής στο ηφαίστειο, που δεν κοιμάται ποτέ…

Την εκρηκτική ατμόσφαιρα, θα συνεχίσουν μετά το τέλος της αναπαράστασης, οι String Demons.  Το συγκρότημα που με  μοναδικό τρόπο συμφιλιώνει την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή/λαϊκή  με το Rock  … και όπου φτάνει η μουσική με ρυθμό, τρέλα, κρουστά τύμπανα και  έγχορδα…!!!

Το βιολοντσέλο του Κωνσταντίνου Μπουντούνη, το βιολί της Λυδίας Μπουντούνη, οι συνθέσεις των Iron Maiden, των Queen, του Vivaldi, οι δικές τους, ο ηλεκτρισμός σε αντίθεση με την κλασική παιδεία των δύο αδελφών, και οι επιρροές από Χριστιανικούς και Βυζαντινούς ύμνους μαγεύουν κάθε ακροατή και η ατμόσφαιρα γίνεται τουλάχιστον διονυσιακή όταν τα δάχτυλα τους ακουμπήσουν τα δοξάρια.

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, του ΔΑΠΠΟΣ και της Γεωθήρα.

Χορηγός Επικοινωνίας η ΕΡΤ (ΕΡΤ3 & ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου). Πολλές ευχαριστίες για τη συνεισφορά τους στους: Golden Star Ferries, Ένωση Λεμβούχων, Dakoutros Travel & Canaves Oia.

Την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου θα παρουσιαστεί μια διαφορετική εκδήλωση, ένα ονειρικό ταξίδι στα πιο όμορφα ηφαιστειογενή νησιά του Αιγαίου και τους γεωλογικούς θησαυρούς που δημιούργησε η ηφαιστειότητα από τα βάθη του γεωλογικού χρόνου έως σήμερα: Ηχόραμα «Από τη Λέσβο στη Σαντορίνη», Ένα οδοιπορικό στα νησιά των Ηφαιστείων.

Μια ώρα με μουσική, τραγούδια, ποιητικό λόγο και πολλές φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη που θα προβάλλονται σε μεγάλη οθόνη.

Η μουσική, που με τον λυρισμό της εμπνέει ευγένεια και ποιότητα συναισθημάτων είναι του Ηλία Ανδριόπουλου, ενώ το Ηχόραμα πλαισιώνει με την κιθάρα του ο σολίστ Γιώργος Αθανασακόπουλος, ο οποίος έχει και την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Δέσποινα Κριμπά.

Οι ηθοποιοί Γρηγόρης Βαλτινός και Κων/νος Κωνσταντόπουλος ακούγονται στα κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη (με αγγλικούς υπότιτλους), τα οποία είναι γραμμένα ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Η εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, της Γεωθήρα και  της Εστίας του Πύργου.

Χορηγός Επικοινωνίας η ΕΡΤ (ΕΡΤ3 & ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου).